Udržování, transport a výdej jídla

                       Po dokončené tepelné úpravě, případně i naporcování, je někdy nutné hotové pokrmy udržovat před samým výdejem po určitou dobu v teplém a ideálním stavu. Jindy je potřeba pokrm zchladit a uchovávat a později vydávat (někdy ve studeném, někdy, po regeneraci, v teplém stavu). Časté jsou také případy, kdy je nutno hotová jídla převést na vzdálené místo výdeje.

                        K zajištění těchto procesů a činnosti slouží profesionální gastro zařízení. Například vodní lázně (bain marie), vyhřívané skříně (režóny), termosy a termoprorty, vyhřívané zásobníky talířů, šokery, zchlazovače a regenerátory, hold-o-maty a různé druhy skříní pro udržování tepelné dokončování, různé druhy infrazářičů, banketové vozíky, teplé nebo studené vitríny, výdejní linky a snídaňové či rautové sestavy… Většina těchto zařízení může být v provedení statickém nebo mobilním.

                        Mezi značkami v této části naší nabídky dominují značky ABNER a BLANCO. Dále také část produkce firem FAGOR, RETIGO, ALBA, UNOX, AMBASSADE nebo LINCAT se dotýká této okrajové, ale pro výslednou kvalitu nesmírně důležité části gastronomie.

 

Udržování, transport a výdej jídla