Profesionální kuchyňský robot
Než dostaneme na stůl vonící pokrm na čistém talíři, je potřeba suroviny nejen vhodně tepelně upravit, ale většinou také nějakým vhodným způsobem vhodně mechanicky zpracovat. Jedná se o procesy čištění, mletí, tření, míchaní, hnětení, šlehaní, strouhaní, nudličovaní, plátkovaní, kostkovaní, dělení, drcení, loupaní, mytí, krájení, mělnění, mixovaní, lisovaní, drcení, odstřeďovaní… Jsou-li tyto práce prováděny ručně, jedná se vždy o velmi namáhavou práci. Proto jsou tyto namáhavé procesy v moderní kuchyni prováděny moderními stroji. Mezi nimi svou univerzálností první místo zabírají různé druhy univerzálních kuchyňských strojů a robotů.
Profesionální kuchyňský robot
Dále to jsou míchače, hnětače, mlýnky na maso, mlýnky na koření, stroje na zeleninu, stroje na strouhaní sýra, kutry, mixéry, blixery, pily na kosti, kostkovačky a řezačky masa, nářezové stroje, kráječky chleba, odšťavňovače, děličky, lisy, rozvalovačky, melanžéry, škrabky, myčky, baličky, plničky, vakuovací stroje…
Sortiment těchto zařízení je nekonečně široký a tudíž nelze jej všechen prezentovat na webových stránkách. Z tohoto důvodu zde zatím prezentujeme pouze stroje Robot Coupe, Gasztrometál a robot RE 22 či 24 českého výrobce (dříve ALBA Hořovice).